niels kolkman match goed voor 1750 euro

Zelden zat de zittribune van Rohda Raalte zo vol als vrijdagavond, tijdens de benefietwedstrijd die Rohda 14 ter nagedachtenis aan Niels Kolkman organiseerde. Ongeveer 300 bezoekers namen vrijdag de moeite om de ‘Niels Kolkman Memorial Match’, die perfect geregeld was, bij te wonen. Niet alleen de opkomst was hartverwarmend, ook de bijdrage die werd geleverd aan het goede doel ‘Imba Yehvu’ in Zuid-Afrika werd met groot applaus ontvangen. Aan het eind van de avond stond de teller op 1.750 euro.

Niels Kolkman kwam vorig jaar 10 oktober op 20-jarige leeftijd om het leven tijdens zijn stageperiode in Zuid-Afrika. Zijn dood heeft diepe wonden achtergelaten in Raalte. Niet alleen bij zijn familie en vrienden, maar ook bij zijn voetbalmaten van Rohda. Allemaal waren zij vrijdagavond aanwezig op sportpark Tijenraan. Om Niels te herdenken. Het duel tussen Rohda 14 en een vriendenelftal van Niels was symbolisch (iedereen droeg rugnummer 11), de samenkomst in de clubkantine was massaal, warm en gezellig.

De wedstrijd, die werd aangevangen met een minuut stilte, was er niet één van hoog niveau. Enkele mooie acties werden beloond met een daverend applaus en ook de lachspieren werden op de proef gesteld. Dat het gelegenheidsteam het duel met 2-3 wist te winnen, werd weer snel vergeten. Het gemeenschappelijke doel van de avond werd voortgezet in de kantine. Mooie woorden waren er voor en van de familie Kolkman, waarna de avond werd afgesloten door er met z’n allen ‘maar één op te drinken’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.