natuurlijk huus niet in finale van net trofee

Het Natuurlijk Huus zal dit jaar niet de NET-Trofee winnen, een prijs die het ministerie van VROM jaarlijks toekent aan een project dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak. Het bouwproject in Raalte was genomineerd, maar heeft het niet tot de laatste drie gehaald. Een energiezuinige sporthal in Wijchen, de meest duurzame school van Nederland in Delft en volgens passiefhuis-technologie gerenoveerde rijtjeswoningen in Roosendaal hebben de finale wel gehaald.

Stichting Natuurlijk, van Harrie Kiekebosch en Agnes Heethaar, bouwde het afgelopen jaar ’t Natuurlijk Huus, een ecologische woning annex educatief centrum. Bij de bouw is gekozen voor de meest natuurlijke oplossing, dus zo ecologisch en duurzaam mogelijk. Arbeid en (duurzame) materialen komen uit de regio. Zon, wind en aardwarmte leveren stroom en basiswarmte voor het water. Doel van het project? Overdragen en inspireren dat een natuurlijke levensstijl dé manier van energiebesparing is.

De winnaar van de NET-Trofee ontvangt een kunstwerk en een geldprijs van 25.000 euro. Het draait om vernieuwende projecten. Voor de onafhankelijke jury spelen naast het energieresultaat ook brede toepasbaarheid en de vernieuwende aanpak een rol. Daarnaast telt ook het ondernemerschap: In hoeverre hebben de initiatiefnemers hun nek uitgestoken voor het project en risico gelopen. In 2009 wordt de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. Kijk voor meer informatie op staging2.nettrofee.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.