narrow casting salland van start bij schutte

Narrow Casting Salland is deze week van start gegaan. In de winkel van Intersport Schutte gaf initiatiefnemer Han Schutte de aftrap. Sector IT en Salland Centraal zijn partner in het geheel. Voor de aftrap waren ondernemers uitgenodigd die al interesse hadden getoond, net als sportverenigingen die de meerwaarde van Narrow Casting zien.

Narrow casting is het tegenovergestelde van broadcasting. Broadcasting is tv maken voor een heel grote doelgroep, zoals de landelijke en regionale omroepen doen. Bij narrow casting richt je je veel meer op een select gezelschap. Narrow Casting Salland richt zich op het winkelend publiek in Raalte of bijvoorbeeld Heino, desgewenst Salland. In de winkels worden tv’s opgehangen waarop Salland Centraal nieuws verzorgt – gekoppeld aan landelijk nieuws – op de zogeheten ticket tape onderlangs het beeld.

Voortdurend verschijnt er vers nieuws. Mede daardoor krijgen de tv-schermen aandacht van het winkelend publiek. Daardoor wordt het interessant ook andere informatie op de schermen uit te zenden. Dat kan technisch van alles zijn. Praktisch gezien moet je denken aan bijvoorbeeld reclame. Een koffiecorner bij Intersport, de makelaar op de beeldschermen achter de kassa in de C1000, maar ook reclame voor producten en aankondigingen en verslagen van evenementen in de regio. Dat kan van Stöppelhaene tot een voetbaltoernooi van Wijhe ’92 zijn.

Het systeem is voor de ondernemer heel simpel. Hij krijgt een kastje in de winkel en kan daarmee zijn eigen input bepalen. Die input bestaat uit eigen materiaal, gezamenlijk materiaal van alle deelnemers en de tickertape met voortdurend ververst nieuws. Alle materiaal wordt omwille van kwaliteitsbewaking centraal aangeleverd. Sector IT verzorgt daarvoor de techniek. Daar kun je ook terecht voor aanschaf van de juiste apparatuur.

De startavond was succesvol. De aanwezige ondernemers onderkenden de meerwaarde van narrow casting voor hun winkel. Het is een extra mogelijkheid je eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. Je kunt goed richten op de doelgroep (het winkelend publiek). Maar het is ook, zoals een van de aanwezigen zei “goed voor de beleving in je zaak. Je veraangenaamt het wachten bij de kassa. En als de één nieuwe kleren past, kan de ander nieuws volgen op het tv-scherm.”

Narrow Casting Salland gaat nu verder in twee richtingen. Voor de winkelstraten van Raalte gaat het systeem van start. Bij Sector IT en Intersport Schutte is dat al te zien. Voor sportverenigingen volgt een nieuwe avond om wederzijdse belangen te onderzoeken. Wie interesse heeft te participeren kan contact opnemen met Peter Holtmaat (06-54638577) van Salland Centraal. Hij weet alles over deelname en de kosten daarvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.