naar middeleeuwen als ridder of jonkvrouw

Larpfeest is een nieuw concept dat themakinderfeesten biedt, waarbij kinderen ook echt omgetoverd worden tot ridder of jonkvrouw. Het is eigenlijk een levend rollenspel verpakt in een Middeleeuws jasje speciaal voor kinderfeestjes, scholen en braderieën. Wie interesse heeft in zo’n feest kan terecht bij Larpfeest uit Zwolle via staging2.larpfeest.nl

Larp betekent rollenspel. Deze vorm van vermaak is een steeds populairder wordende hobby. De deelnemers hebben een kostuum aan en dragen zachte schuimwapens. Hier komt geen kleurplaten maken of koekhappen aan te pas, maar zwaardvechten, werpdolk gooien en mysteries ontrafelen.

Als je besluit mee te doen met een rollenspel, brengt het niet veel werk met zich mee. Er wordt namelijk een kist gehuurd die alles bevat wat nodig is voor een geslaagd feest. Van bordjes tot slingers en van een draaiboek tot alle benodigdheden om het avontuur te beleven. Je kunt zelfs uitnodigingen en bestek in bijpassende kleuren krijgen. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is eten en drinken.

Ervaring met levend rollenspel is niet noodzakelijk, maar voor wie wil kan er ook een medewerker worden ingehuurd die het feest thuis komt geven.

Naast kinderfeestjes doet Larpfeest (is er) ook levend rollenspel (ook geschikt) voor scholen, scouting en kinderkampen. Er kan dan een compleet avontuur worden gespeeld waarbij leraren, ouders of vrijwilligers de figuranten spelen.

Voor braderieën, open dagen en buurtfeesten zijn er zwaardvechttoernooien en piraten spelen op locatie. Kinderen leren hoe ze veilig met de rollenspelwapens om moeten gaan en daarna kunnen ze er zelf mee aan de slag, uiteraard onder onze begeleiding.

De eigenaresse van Larpfeest Veronique van de Geer is hiermee begonnen omdat ze zelf vroeger gek is geweest op het op avontuur gaan met vrienden en vriendinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.