meteoor ook in salland duidelijk waargenomen

Veel Nederlanders hebben dinsdagavond rond zeven uur een vuurbol in de lucht gezien. Ook in Salland was het fenomeen goed zichtbaar, getuige een aantal reacties in onze mail. De Groningse sterrenkundige Theo Jurriens bevestigde dinsdag al snel dat het om een zeer heldere meteoor ging die op een gegeven moment in drie stukken uiteenspatte. In Zwolle zou dat helder zichtbaar zijn geweest.

Ook het KNMI meldde al snel een behoorlijk aantal telefoontjes te hebben ontvangen. De seismoloog van het instituut zou om 19.05 uur een duidelijk signaal hebben geregistreerd dat wijst op een meteoor. Volgens een woordvoerder scheerde de meteoor vanuit het noorden over Nederland, maar was deze in grote delen van het land te zien. ‘“De vuurbol was bijzonder helder, terwijl het nog niet helemaal donker was”, stelt Jurriens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.