mensinkbrug brug van heeten naar wesepe

De tocht over of langs het Overijssels kanaal van Deventer naar Raalte gaat verder. In de gemeente Raalte komen we aan bij de Mensinkbrug. De brug die de oversteek over het kanaal mogelijk maakt voor verkeer van Heeten naar Wesepe en omgekeerd. Geert Hannink maakt de denkbeeldige reis op verzoek van Sallandus. Uiteindelijk moeten alle monumentale bruggen een naambord krijgen.

Over de naam van de brug waar we nu zijn beland, is eigenlijk geen twijfel. De naam dankt de brug aan de families Mensink die bij de brug hebben gewoond. De weg naar Wesepe, toepasselijk Weseperweg genaamd, is een klinkerweg. Een andere weg die begint bij de Mensinkbrug is de Oosterenkweg, de weg die langs de begraafplaats in Pleegste uitkomt op de Heetenseweg.

Rond Heeten is een aantal wandel- en fietspaden aangelegd. Het Zweurinkspad voert langs de Mensinkbrug. Ook de Mensinkbrug was vroeger een zogenaamde vlotbrug, waarbij het brugdeel werd weggedraaid om schepen te kunnen laten passeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.