maaike heethaar actief bij checkid in zwolle

Hoe krijg ik al die overtollige kilo’s er af? Een vraag die kinderen al op de basisschool hebben. Eens in de drie jaar worden kinderen van de Zwolse basisscholen geconfronteerd met hun gewicht in het project Checkid. Dit jaar, op 27 november, is het weer zover. En als het om gewicht gaat, dan moet Maaike Heethaar natuurlijk opdraven, want die is namens Carinova zo langzamerhand het gewichtsgeweten van Overijssel.

Het eet- en beweeggedrag van ruim 5.000 Zwolse leerlingen wordt dit jaar in kaart gebracht. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek worden programma’s samengesteld voor een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving in de wijk, op school en thuis. In 2006 werd het programma ‘Samen Gezond’ opgestart met diverse activiteiten op het gebied van voeding, bewegen en gezondheid, zoals de ‘Gezonde Week’. Deze herfst stellen de onderzoekers onder andere vast of dit programma resultaat heeft.

Zwolle is een voorloper met deze aanpak. De kans is groot dat het idee als een olievlek over de provincie zal verder vloeien. Wanneer de eerste scholen in Salland mee gaan doen is niet bekend. Daar hebben ze intussen een ander thema, de Gezonde Week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.