lenters elfde bij laatste race van het jaar

Door het Lemelerveldse Serco Racingteam is afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het wegraceseizoen 2009 in de Dutch Superbikes verreden. Coureur Rik Lenters eindigde na een boeiende race op de elfde plek.

In de training op zaterdag viel Rik op door in de tweede kwalificatie op een kletsnatte baan onderuit te gaan. Vlak daarvoor liet hij nog de snelste tijd van het hele veld noteren. Maar aangezien het na de val van Rik niet meer droog werd, werd de tweede kwalificatie geschrapt. De negende plek van Rik uit de eerste training werd dus de startpositie voor de race.

Op zondag had Rik een zeer goede start, maar wist daarna diverse gevechten om de negende plek niet in zijn voordeel te beslissen. Van achteruit werd de druk vervolgens steeds groter, maar Rik kwam uiteindelijk toch als elfde over de finish. Met de vijf behaalde wedstrijdpunten heeft het Serco Racingteam het seizoen 2009 afgesloten op de tiende plek in de totaalstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.