laat je kopje fairtrade koffie ook registreren

De jarige Wereldwinkel heeft de jacht geopend op een nieuw wereldrecord fair koffie breaks. Tijdens de Fair Trade Week van 1 tot 7 november kan elke Nederlander wereldrecordhouder worden door zijn of haar fair koffie/thee/sap breaks online te registreren op staging2.fairkoffiebreak.nl. Op deze site loopt een automatische koppenteller mee. Wordt de grens van 120.566 breaks voor 7 november gepasseerd, dan is het wereldrecord in Nederlandse handen. Het huidige wereldrecord werd vorige maand gevestigd in Duitsland.

Elke kop fairtrade koffie/thee/sap telt mee. Wereldwinkels Olst en Wijhe brengen de ‘fair koffie break’-campagne bij consumenten onder de aandacht in de winkels. Daarnaast heeft een groot aantal bedrijven en overheden inmiddels toegezegd de breaks van al hun medewerkers aan te zullen melden tijdens de Fair Trade Week. Landelijk staat de campagne ook op netwerken als Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn.

Koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In tachtig landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen ruim 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie. Nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Ongeveer een kwart van de koffie in Nederland is inmiddels duurzaam verbouwd. Dat is best veel, maar nog niet genoeg. De Wereldwinkel wil graag dat consumenten en bedrijven zoveel mogelijk fairtrade kojes koffie schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen! Fairtrade koffie is herkenbaar aan het fairtrade logo. Kijk voor een overzicht van de verkooppunten, informatie en de tussenstand op staging2.fairkoffiebreak.nl.

De Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. Dit jaar bestaat de Wereldwinkel 40 jaar. De campagne Fair koffie break is mede mogelijk gemaakt door Hivos, dat een partnership met de Wereldwinkel is aangegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.