laag zuthem krijgt een eigen schoolzone

Net als Luttenberg en Broekland krijgt ook Laag Zuthem een schoolzone. Op de Kolkweg bij basisschool De Linde is al de nodige verf aangebracht. Alleen het meubilair moet nog geplaatst worden en dan ziet de schoolzone er hetzelfde uit als in Luttenberg en Broekland.

Met de zone in Laag Zuthem wordt getracht de verkeersveiligheid rond de school te bevorderen. Met name tijdens het brengen en halen van de leerlingen is het vaak een chaos van auto’s, fietsers en voetgangers. In korte tijd worden veel kinderen gelijktijdig naar school gebracht of opgehaald van school. Auto’s worden vaak geparkeerd zonder dat er rekening wordt gehouden met het overige verkeer. Voor kinderen is het in deze situatie onveilig de weg over te steken om het schoolplein te bereiken of te verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.