kwiek speelt knap gelijk tegen hellas

De handbalsters van GIBO Groep Kwiek hebben dinsdagavond in eigen huis gelijk gespeeld tegen titelkandidaat Hellas. De wedstrijd tegen de ploeg uit Den Haag eindigde uiteindelijk in 25-25. De formatie van trainer Arjan Averink keek halverwege het duel tegen een 10-12 achterstand aan. In het tweede bedrijf vocht de thuisploeg zich sterk terug, pakte de voorsprong en leek zelfs te gaan winnen. Maar in de slotseconde benutte Hellas een strafworp.

Averink was na afloop van mening dat Kwiek had moeten winnen. Tegen Hans Schets van Handbalstartpunt.nl zei hij het volgende: “We hebben bijna de gehele tweede helft voorgestaan en dan maakt Hellas in de slotseconde toch gelijk. Jammer, want daarmee hebben we één punt verloren.” Toch ziet Averink het ene punt ook weer als bonuspunt. “Hellas is een titelkandidaat en als wij daar een punt tegen pakken, dan mag je wel spreken van een bonuspunt. Verdedigend stonden we erg goed, maar aanvallend maken we nog te veel persoonlijke fouten en die worden door Hellas meteen afgestraft.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Kwiek is pas over drie weken op woensdag 11 november tegen de HandbalAcademie. “Van enig competitieritme is totaal geen sprake. Er zit totaal geen continuïteit in het schema. We moeten de komende weken maar weer zien door te komen met alleen maar trainen en het spelen van een oefenwedstrijd, wat toch heel anders is dan een competitiewedstrijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.