kijkmiddag kinderopvangboerderij t schoapie

Kinderopvangboerderij ’t Schoapie in Mariënheem houdt op vrijdagmiddag 30 oktober een kijkmiddag, een verkapte vorm van open huis. Tussen 14.00 en 16.00 uur worden kinderen en hun ouders uitgenodigd om vrijblijvend kennis te maken met het kinderdagverblijf van Martin en Silvia Nikamp. Bijna een jaar bieden ze nu kinderopvang aan op hun boerderij aan de Raamsweg 47a. Een jaar dat goed is verlopen, de reacties zijn immer positief en enthousiast.

Martin Nikamp was jarenlang op en top boer, maar zag het op een gegeven moment niet meer zitten. Na allerlei tests te hebben doorlopen, kwam daaruit naar voren dat een zorgboerderij echt iets voor hem was. Daar is een jaar geleden een kinderdagverblijf aan gekoppeld, uniek in Salland. ’t Schoapie opereert vanuit een vijftal aan elkaar geschakelde units. Daar is ruimte voor twaalf peuters van 0 tot 4 jaar en in de naschoolse opvang voor circa tien kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Binnenkort wordt begonnen met de verbouwing van een grote schuur, die voor meer opvangruimte (met slaapplekken en speelruimte) moet zorgen.

Het gaat dus goed met ’t Schoapie. “Ja, het verloopt allemaal heel positief”, vertelt Martin. “We bieden particuliere en professionele dagopvang en buitenschoolse opvang. En dit op een unieke locatie natuurlijk, namelijk op de boerderij. Bij ons staat het kind en het buitenleven dan ook voorop. Kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken met elkaar, met de dieren en de ruimte om de boerderij om natuurlijk buiten te spelen. Kijk voor meer informatie op staging2.schoapie.nl.

Ouders die in eerste instantie nog een beetje afwachtend hebben gereageerd, kunnen op 30 oktober ’t Schoapie dus zelf ervaren. Maar er is voor hen ook meer goed nieuws. “We zijn enige tijd geleden in gesprek gekomen met de Peuterspeelzalen Raalte en hebben met hen een afspraak gemaakt”, aldus Nikamp. “Deze houdt in dat kinderen vanaf 2,5 jaar onder de opvangtijd, gebruik kunnen maken van de peuterspeelzaal. Als je de hele dag opvang nodig hebt, kunnen wij je kind ook ophalen van de peuterspeelzaal. Je kind kan dan voor de rest van de dag van vrijheden bij ’t Schoapie genieten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.