jeroen krabbe exposeert in kasteel nijenhuis

Het is Museum de Fundatie gelukt Jeroen Krabbé te strikken voor een expositie in Kasteel ’t Nijenhuis in Heino. Krabbé presenteert van 29 november tot en met 14 maart vijftig nieuwe werken onder de titel Unknown Horizons.

Unknown Horizons toont de vruchten van reizen die Krabbé in 2008 maakte naar Zuid-Afrika (Transkei), het eiland Réunion, Mauritius en Argentinië. In Transkei was Krabbé voor opnames van de film Schweitzer, een film over het leven van Albert Schweitzer, waarin hij de hoofdrol speelt. Schweitzer beleeft op 14 december in Berlijn zijn wereldpremière .

Voor Jeroen Krabbé vormen zijn reizen een belangrijke inspiratiebron. Hij maakt schetsen op locatie, werkt deze op zijn hotelkamer uit in aquarellen, waarna hij bij terugkeer in zijn atelier in Amsterdam zijn schilderijen vervaardigd. Unknown Horizons laat naast de schilderijen ook de aquarellen en tekeningen zien en biedt zo een prachtig inzicht in de werkwijze van de kunstenaar.

Jeroen Krabbé – Unknown Horizons toont Krabbé’s mensenlege paradijzen en documenteert na de grote overzichtstentoonstelling vorig jaar in Zwolle eens te meer zijn meesterschap als schilder van licht en kleur. Met de presentatie in Kasteel ’t Nijenhuis viert Museum de Fundatie de vijfenzestigste verjaardag van Krabbé, begin december.

Deze expositie is gemaakt in nauwe samenwerking met Jeroen Krabbé en Francis Kyle Gallery in Londen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.