jan smeekens flikt het voor derde keer op rij

Raaltenaar Jan Smeekens heeft vrijdag op het ijs in Thialf de Nederlandse titel op de 500 meter gewonnen. De schaatser won de eerste afstand in 35,23 en eindigde in de tweede race als zevende in 35,55. Het was voor sprinter Smeekens zijn derde achtereenvolgende nationale titel op de 500 meter.

Zwollenaar Ronald Mulder van APPM werd achter Smeekens verrassend tweede, voor Mark Tuitert. Naast dit drietal plaatsten ook Stefan Groothuis en Simon Kuipers zich voor de eerste wereldbekerwedstrijden op de 500 meter, in Berlijn en Heerenveen. Michel Mulder, de tweelingbroer van Ronald, werd knap zevende. Erben en Freddy Wennemars eindigden respectievelijk als elfde en twintigste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.