inzamelen van kunststof leidt tot rommel

De inzameling van kunststof leidt tot een rommelig straatbeeld. Bij Salland Centraal zijn al heel wat reacties binnengekomen van mensen die niet goed snappen waarom alle andere afval in containers moet, terwijl het kunststof in plastic zakken langs de weg gegooid mag worden.

Nadelen – naast dat mensen het een lelijk gezicht vinden – genoeg. Zo zijn de zakken met gemak kapot te trappen, vooral omdat ze altijd een nacht van te voren aan de weg gezet worden. Aan dat kapot maken hoeven helemaal geen mensen te pas te komen, ook dieren kunnen het dunne plastic kapot trekken. Ander probleem: De zakken zijn heel licht. Met een beetje wind waaien ze weg. Om dat te voorkomen leggen mensen er stenen op. Die stenen blijven langs de weg liggen als de vuilnisman de zakken opgehaald heeft. Langs de weg, maar ook hier een daar óp de weg, zo kregen we te horen van mensen aan de Lemelerveldseweg in Heino.

En dan is er nog het probleem dat de zakken geen vaste plek hebben waar je ze neer kunt zetten. Iedereen gooit ze maar ergens neer. Vanuit Raalte kregen we de volgende ingezonden brief:

“De kunststofinzameling voor onze wijk is op vrijdag 16 oktober. De eerste twee zakken stonden al aan de weg op dinsdagavond. De derde zak volgde woensdag en nummer vier en vijf werden donderdag aan de weg gezet en nu (donderdagavond) om 18.30 uur staan er al zeven. Deze zakken werden bij het hekje van het pad tussen twee woningblokken gezet. Woensdagavond hadden we de vuilniszakken al in de tuin liggen. We hebben ze teruggezet op een plek zodat niemand er hinder van zou ondervinden.”

“Donderdagochtend wilde ik even boodschappen gaan doen. Ik moet dan gebruik maken van het tussenpad met mijn scootmobiel. Maar bij het hek aangekomen stonden de vuilniszakken zo dat ik eerst de zakken weer aan de kant moest zetten om dan via het trottoir op de straat te komen. Je krijgt door deze kunststofinzameling rotzooi in de straat.”

De brief sluit af met een opmerking richting de medeburgers: “Als mensen de brief van de ROVA goed hebben gelezen weten ze dat de plastic zakken op de inzameldag voor 07.00 uur aan de weg gezet kunnen worden. Dit betekent dus niet al een aantal dagen eerder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.