interesse van kind en ouder op techniekdag

De zes bedrijven in Raalte die vrijdag en zaterdag hun deuren openzetten om leerlingen kennis te laten maken met techniek, hebben een druk weekend achter de rug. Kinderen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee leerjaren van het voorgezet onderwijs kwamen massaal hun nieuwsgierigheid bevredigen.

Veldkamp BV, Lips textielservice (voorheen Wasserij Salland), Stappenbelt BV, Loohuis bouwbedrijf, Assink Weustink Elektrotechniek en Winkels Disselhorst deden mee en overal kon het vaste personeel tevreden vaststellen dat het niet voor niets was geweest een zaterdagje door te werken. “We hebben al die jongeren laten zien dat een technisch beroep een prachtig beroep is”, aldus een van de zaterdagwerkers. “Als ze nu nog een technische opkleiding kiezen, dan hebben we bereikt wat we wilden bereiken.”

Bij Veldkamp deden om die reden de techniekafdelingen van Carmel College Salland, Deltion College Zwolle en de Hogeschool Windesheim hun uiterste best kinderen over te halen later naar hun school te komen. En bij Stappenbelt stond zelfs de Solar Challenger van de Universiteit van Twente om wie nog twijfelde over te halen voor techniek te gaan.

De Techniekdag Raalter Onderwijs is een initiatief van het Platform Techniek Raalte in samenwerking met de Werkgroep Techniekdag Raalter Onderwijs en werd voor de vierde keer gehouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.