hoedenmaakster in de olsterhof in olst

De Olsterhof in Olst heeft op zondag 1 november van 11.00 tot 17.00 uur Margriet Massier, een hoedenmaakster, uitgenodigd. Iedereen die belangstelling heeft kan gratis komen kijken en vragen stellen terwijl zij uitlegt hoe je van het ontwerpen van een hoed tot de uitvoer komt. Ook kun je een hoed op maat laten maken.

Voor de hoofddeksels die ze ontwerpt gebruikt zij uiteenlopende materialen zoals wol, vilt, stro, veren en andere, veelal natuurlijke, materialen. Uit deze materialen ontstaan de bekende wolvilten gleufhoed, de baret, en turbans. Wat minder bekend is de zogenaamde ‘pillbox’ (het pillendoosje), en de haarversiering, kleine hoofddeksels met als voordeel dat deze het haar goed in vorm laat. Een bekende drager van haarversieringen is prinses Maxima. De haarversieringen maakt ze van onder andere kant, veren en etamine.

Deze zelfde avond is er live muziek van duo ‘Paniek’. Voor meer informatie kun je ook kijken op staging2.olsterhof.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.