hoe heet de brug in de spekschateweg

Als we onze denkbeeldige reis over het kanaal van Deventer richting Lemelerveld voortzetten op Raalter grondgebied, komen we na de Zonnenbergerbrug bij de brug in de Spekschateweg. Spreken we over de Spekschatebrug? Wordt deze brug in de buurt ook zo genoegd? Is er een officiële naam? We krijgen graag reacties op deze vragen. Geert Hannink maakt de denkbeeldige reis op verzoek van Sallandus. Uiteindelijk moeten alle monumentale bruggen een naambord krijgen.

De Spekschateweg is een zijweg van de weg van Heeten naar Schalkhaar, de Spanjaardsdijk. Aan de grens van de bebouwde kom van Heeten begint de Spekhoek.

De eerste weg naar rechts is de Spekschateweg. Als je die inrijdt, kom je na ongeveer 200 meter bij een driesprong. Links gaat de weg over in de Stokvisweg, de Spekschateweg loopt naar rechts. Op de driesprong staat, aan de overkant van de weg, een kruisbeeld. Dat is daar al ettelijke tientallen jaren geleden geplaatst door de inwoners van Heeten.

Na het kanaal houdt de Spekschateweg op en gaat over in de Voorhorsterweg die richting gemeente Deventer loopt. Kort na de brug over het kanaal komt de Weeleweg uit op de Spekschateweg/Voorhorsterweg. De Weeleweg slingert zich door het laaggelegen landelijke gebied van de Boxbelterhoek om uit te komen aan de Weseperweg, de weg van Heeten naar het dorp Wesepe.

De brug dateert, volgens het opschrift in de bovenbouw, uit 1901 en moet op een later tijdstip geplaatst zijn. Op de topografische kaart uit 1920 staat hij nog als vlotbrug vermeld. Het huis bij de brug staat op diezelfde kaart aangeduid als “Hekkert”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.