heino is gebaat bij aanpassing aan bushalte

De PvdA-fractie in Dalfen wil door middel van een enquête onderzoeken of er draagvlak is voor een busverbinding tussen Lemelerveld en Dalfsen. De bus naar Heino werkt immers prima, want veel Lemelervelders maken er, met name op maandagochtend, gretig gebruik van. Het is het ideale vervoermiddel om de Heinose markt eenvoudig te bereiken. Echter gaat de bus tegenwoordig niet meer door het centrum, maar via de Van der Capellenweg richting Zwolle. En dat stuit Heinoër Flip Jonkman tegen zijn borst.

“Voorheen was Heinose markt prima bereikbaar. Maar de lijnbus gaat niet meer door het centrum van Heino”, vertelt Jonkman. “De bushalte is gesitueerd tegen over de Lentheweg, de kruising die al sinds 1996 verkeerstechnisch niet in de haak is. Hier kan men uitstappen voor een eventueel uitstapje naar de markt, maar die ligt zeker niet op loopafstand voor ouderen! Bij mindere weersomstandigheden is het daar bovendien niet echt een pretje om op de bus te wachten. Er is geen bushokje, nog wel op een plaats waar velen de bus nemen richting Lemelerveld of Zwolle.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.