gineke dijkman wint wedstrijd de fotograaf

Gineke Dijkman uit Den Ham is de winnares van de fotoactie die Salland Centraal in samenwerking met De Fotograaf uit Raalte heeft uitgeschreven. De opdracht was om een foto in het teken van het thema ‘Zomervakantie 2009’ te maken. Gineke maakte haar foto op vakantie in Italië, waarbij de gang naar het Gardameer bij de dagelijkse rituelen hoorde. Clark Hueting van De Fotograaf, ons enige jurylid, koos haar foto als beste op basis van haar eenvoud. Het beeld dekt volledig de lading: Vakantie!

“Deze keer geen foto die opvalt door een technisch hoogstandje of uniek gevonden locatie”, zegt Clark Hueting. “Deze foto valt op doordat hij rechttoe rechtaan is genomen en dat dekt volledig zijn lading: Vakantie! Als je de opname wat langer bekijkt zie je allerlei details die het vakantiegevoel versterken. De opblaasboot onderweg naar het water, de vakantiegangers -bepakt met lekkers en drinken in de tas – en natuurlijk het typische wegrestaurantje. Tel daar het prachtige weer en de bergen op de achtergrond bij op en je weet waarom deze foto gewonnen heeft.”

Samen met De Fotograaf Raalte gaat Salland Centraal met enige regelmaat op zoek naar de mooiste foto’s uit de regio binnen een bepaald thema. Die foto’s worden door onze bezoekers ingezonden en verschijnen op op onze actiesite. Per actieperiode geeft De Fotograaf een gratis studioreportage weg aan diegene die de mooiste foto binnen het thema heeft gemaakt. En dat is leuk! De voorbije periodes zijn de acties echter een beetje verwaterd en zat het met de regelmaat ook niet helemaal goed. Met ingang van het nieuwe thema pakken we de draad weer volledig op: We zoek nu naar de mooiste foto’s binnen het thema ‘Herfst’.

De werking van deze speciale fotoactie is eigenlijk heel simpel. Jij maakt een mooie foto binnen het thema en zorgt via een online formuliertje dat die foto in het systeem komt. Aan het einde van de periode – het herfstthema loopt tot en met 1 december – wordt Clark Hueting van De Fotograaf gevraagd een winnaar uit te kiezen. Hij of zij krijgt een uitnodiging voor een studioreportage in de fotozaak, gratis! Meedoen dus: Fotograaf.sallandcentraal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.