gezonde week geopend op de tandem

Het project ‘een gezonde week op een gezonde school’ is donderdag officieel gestart. De gezonde week is een gemeentelijk initiatief onder projectleiding van GGD IJsselland. Tijdens de themaweek wordt in alle groepen van de basisschool aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl. Hierbij gaat het vooral om een combinatie van gezonde voeding en bewegen.

Tijdens de kick-off hebben de wethouders Yayeri Blijdenstein en Roger de Groot samen met Maaike Heethaar (Miss Overijssel 2008), Angela Schokker van Carinova, (ex)topsporter Marian Freriks op drie basisscholen het officiële startschot gegeven voor de gezonde week. Achtereenvolgens werden De Ieme en De Vogelaar in Raalte en De Springplank in Heino per tandem bezocht.

Vijf leerlingen van De Ieme mochten de hele route meefietsen. Dit waren Julian Duteweert, Mohammed Abdullah, Wouter ten Zijthof, Jesse Besseling en Marloes Meenink. Dit hele team opende dansend op elke school de gezonde week. Samen met alle leerlingen, leerkrachten en ouders werd gedanst onder leiding van de Zumba-instructrices Lynn Ruitenberg van dansschool Ruitenberg en Erna Tijink van Vital Centre.

Elk programma tijdens de gezonde week wordt op maat ingevuld door de basisschool zelf. Er vinden onder andere tussenschoolse sport- en beweegactiviteiten plaats, er wordt voorlichting gegeven over gezonde voeding en er worden activiteiten georganiseerd door sportverenigingen uit de gemeente Raalte. In het schooljaar 2009-2010 organiseren in ieder geval vijftien basisscholen een gezonde week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.