geslaagde infomarkt kind en jeugd in zicht

De infomarkt Kind & Jeugd in Zicht heeft zaterdagmiddag veel belangstellenden naar De Klanken in Raalte getrokken. De bezoekers konden zich uitgebreid laten informeren over allerlei uiteenlopende manieren van zorg aan kinderen. De infomarkt werd geopend door wethouder Rogier de Groot.

Maar liefst twintig praktijken voor zorgverlening aan kinderen waren er te vinden. De belangstelling was groot: de hele middag waren steeds enkele tientallen bezoekers aanwezig die zich lieten informeren door de dames en heren hulpverleners.

Opvallend was het grote aantal mensen, dat beroepsmatig met kinderen te maken heeft dat op de infomarkt af kwam. De informatiemarkt voorziet duidelijk in de behoefte aan zicht op wat er aan zorg is in de gemeente Raalte. Daarnaast waren er ook veel ouders te vinden die geïnteresseerd waren in de mogelijkheden voor hulp voor hun kind. Sommige bezoekers hadden specifieke vragen, maar de meeste mensen waren breed geïnteresseerd en bezochten alle deelnemers. Veel bezoekers lieten weten dat dit initiatief het zoeken naar passende hulpverlening veel overzichtelijker maakt.

Het kind stond centraal op de infomarkt en dat was ook letterlijk zo: in het midden van de zaal was er voor de kinderen gelegenheid om te kleuren. Verschillende kinderen hebben hun kleurplaat voor de kleurwedstrijd ingeleverd. De winnaar krijgt voor de herfstvakantie bericht en wordt natuurlijk op de site van de infomarkt genoemd.

Of infomarkt Kind & jeugd in Zicht een vervolg krijgt is nog niet helemaal zeker. “Eerst moeten we deze middag goed evalueren. En natuurlijk willen we de mening van de andere deelnemers afwachten.” aldus de organisatoren. “Maar als het aan ons ligt wel!”

Tot slot nog het gedicht dat De Groot voorlas. Een broos gedicht van Jos van Vreken.

als ergens een kind

op ergens een strand

wat wondere woorden schrijft in het zand

dan komen de golven

dan komt er de wind

die nemen de woorden mee voor het kind

dat speelt

en dat schrijft

en dat gelooft dat zijn dromen

op andere stranden aan zullen komen…

Daar zit zoveel motivatie voor een goede zorg aan kinderen in gestopt, de reden van de infomarkt behoeft dan geen enkele uitleg meer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.