geschiedenisweek over oorlog en vrede

De ‘Week van de Geschiedenis’ staat dit jaar gepland van 17 tot en met 25 oktober. Vijfhonderd musea, archieven, bibliotheken en andere culturele instellingen organiseren speciale activiteiten voor een breed publiek rond het thema ‘Oorlog en Vrede’.

Bij Boerderij Strunk in Raalte is een verzameling uit de Tweede Wereldoorlog te zien, van spullen die door het leger werden gebruikt tot voorwerpen uit het dagelijks leven. De collectie is interessant voor jong en oud. Om het voor de kinderen nog aantrekkelijker te maken, is er een speurtocht. Zo leren ze spelenderwijs meer over deze oorlog.

Openingstijden van de expositie zijn zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en woensdag 21 oktober van 11.00 tot 14.00 uur. Boerderij Strunk is te vinden aan de Deventerstraat 64 in Raalte. De entree bedraagt 1 euro.

In de filmzaal van het Kulturhus in Raalte zijn deze week (van 19 tot en met 22 oktober) films te zien met als decor de Tweede Wereldoorlog. De filmweek wordt georganiseerd door de bibliotheek. Maandag- en dinsdagmiddag zijn er films voor kinderen van de basisschool (vanaf 6 jaar). Woensdagmiddag en donderdagavond worden er spannende films vertoond voor kinderen vanaf 12 jaar. De middagfilms beginnen om 14.30 uur. De avondfilm om 20.00 uur.

De entree bedraagt 2 euro voor leden van de bieb, 3,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn vooraf te koop op de eerste verdieping van het Kulturhus, telefonisch via 0572-363637 of aan de zaal. Je vindt meer informatie op staging2.bibliotheekraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.