geen trein van en naar deventer in vakantie

Het treinverkeer van en naar Deventer ligt tijdens de herfstvakantie (17 tot en met 25 oktober) stil. In opdracht van ProRail vernieuwt VolkerRail spoor en wissels op het station in Deventer. Daarnaast vinden er diverse werkzaamheden plaats op de spoorlijnen van Deventer naar Zwolle, Apeldoorn, Zutphen en Rijssen. De NS zet bussen in.

Naast de spoorvernieuwing op het station in Deventer, vernieuwt ProRail zes kilometer spoor tussen Zwolle en Olst. Een nieuwe spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. In Olst vinden bovendien perronwerkzaamheden plaats. Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden in de vakantie probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak ’s nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk. Bovendien is het veiliger voor de spoorwerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.