familie huisken al 25 jaar op de bagatelle

Restaurant De Bagatelle viert komende maand het 25-jarig bestaan. Broers Willy en Arno Huisken, die de scepter zwaaien over het restaurant tussen Mariënheem en Raalte kijken zeer tevreden terug op de afgelopen jaren. “We hebben er een mooi bedrijf van kunnen maken en onze vader is op een leuke manier met pensioen gegaan.” Dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke tijd was. Toen Willy en zijn vader (ook Willy) het restaurant in 1984 overnamen, was het een laagdrempelige eetgelegenheid. Een schnitzelrestaurant, zo je wilt. Maar de familie Huisken koos voor een wat meer exclusievere keuken. “En daarover waren veel mensen sceptisch. De eerste jaren hoorden we constant geruchten dat we failliet zouden gaan! Maar we hebben ons gelijk kunnen bewijzen.”

In de jaren die volgden nam de familie Huisken één voor één alle ruimtes in het restaurant onder handen. In 2002 volgde de grootste operatie. De gebroeders lieten een grote feestzaal bij De Bagatelle bouwen. Ook de keuken en de toiletten werden vervangen. Wensen voor de toekomst hebben ze ook nog genoeg. “We denken eraan om een trouwkapel bij De Bagatelle neer te zetten”, vertelt Willy. “Daarnaast willen we het buitengebeuren op de schop nemen en de ontvangstruimte en de feestzaal vernieuwen. Je mag in deze wereld nooit stil blijven staan. De stenen hier zijn nog wel van 25 jaar geleden, maar voor de rest is alles veranderd. Het interieur, maar ook de sfeer en de kaart!”

Chef-kok is Chiel de Groot en Robert Wolters is sous-chef. Willy en Arno hechten veel waarde aan culinaire kunstwerkjes. “Een goede kok is een kunstenaar”, zeggen ze. Niet voor niets is De Bagatelle het enige restaurant in de regio met een ‘Lekker’-vermelding, hetgeen gasten uit de wijde omgeving en ook het buitenland heeft opgeleverd. “En als ik heel diep in mijn hart kijk, zou ik ook wel een Michellin-ster willen”, stelt Willy. “Maar dat is gewoon niet reëel. Als je een Michellin-ster ambieert, moet je je volledig op de ontwikkeling van je keuken richten. Dat is hier niet mogelijk. We hebben namelijk ook heel veel feesten en partijen en dat leidt teveel af voor de koks. Maar desondanks durf ik wel te zeggen dat we hier bijna op sterrenniveau zitten.”

Deze exclusieve koers heeft als neveneffect gehad dat het restaurant voor veel mensen uit Salland een hoge drempel heeft. Luxe, chique en dus ook duur, zo luidt het. Willy “Maar gelukkig weten steeds meer mensen in deze regio wel beter. Voor ruim honderd euro heb je hier een geheel verzorgde avond voor twee personen, inclusief de drankjes.”

De specialiteiten van De Bagatelle zijn wild- en aspergegerechten. “Elk gerecht heeft zijn eigen verhaal”, vertelt Willy. “We hebben een jager in dienst: Jan Ooyman, die exclusief schiet voor onze keuken. Hij komt uit Wilp en daar haalt hij het meeste gevogelte vandaan. Daarnaast jaagt hij in de buurt van Loenen en Eerbeek op reeën, zwijnen en hazen. Een keer per week komt hij hier om het wild af te leveren. Dan zit het nog gewoon ‘in de huid’. Het is dus supervers en oorspronkelijk. De asperges halen we van Ogink en daarnaast maken we bij de bereiding van de gerechten zoveel mogelijk gebruik van producten uit de omgeving. We beschikken hier over een groot netwerk waar je hele leuke, lekkere en verrassende producten kunt kopen.”

Willy en Arno genieten met volle teugen van hun werk. “In de feestkrant die we over ons jubileum hebben laten drukken, staan de namen van alle mensen die bij ons hebben gewerkt. Als we die lijst doornemen, komen er weer een hoop leuke herinneringen boven. Het is ook fantastisch werk. Je bent altijd bezig met mensen die uit zijn, die een leuke avond willen hebben. We doen er hier alles aan om daarvoor te zorgen.”

Het jubileum wordt op donderdag 12 november gevierd met een reünie van al het (oud-)personeel. Zaterdag 7 november wordt er een speciaal wilddiner gehouden bij De Bagatelle. Hiervoor dien je een plekje te reserveren. Dat kan op tel: 0572-358484. Jager Jan Ooyman is tijdens deze avond aanwezig om de aanwezigen te vertellen over de herkomst van het wild. Daarnaast is er achtergrondmuziek van een pianist en een violist. Aanvang is om 19.00 uur. Meer informatie kun je vinden op staging2.bagatelle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.