euforisch solar team als achtste over finish

Het Solar Team Twente, met Raaltenaar Tim Ellenbroek in de gelederen, is als achtste de World Solar Challenge geëindigd. Euforie na afloop, want het was op de laatste dag nog lang niet zeker of de Tukkers de finish wel op tijd zouden halen. Het team moest gemiddeld meer dan 90 kilometer per uur rijden om nog te mogen finishen, iets wat de laatste dagen niet was gelukt. Teamleider Tim Plattel is uiteraard supertrots op zijn team dat het toch is gelukt: “We hebben samen laten zien hoe sterk we zijn.”

Toen de Twentse deelname aan de laatste dag van de World Solar Challenge begon, had het nog maar 300 kilometer te gaan. Toch was het behoorlijk spannend, want indien het team niet voor twaalf uur zou finishen, zou de tijd namelijk niet in de boeken van de race komen. Door de crash van afgelopen dinsdag kon het zonnepaneel niet meer kantelen en laat dat nou net een voorwaarde zijn om hard genoeg te rijden. Pas met een kantelbaar paneel zou er genoeg energie binnen komen. Na lang sleutelen was de auto weer gereed, kon er gestart worden en bereikte het team een kwartier voor het strijken van de vlag de finish.

“Ondanks de nodige tegenslag hebben we de eindstreep gehaald. Echt een teamprestatie! We hebben samen laten zien hoe sterk we zijn”, aldus Tim Plattel in een eerste reactie, doelend op de crash van de derde dag en de lange dagen die daarna volgden. Na de officiële finish volgde traditiegetrouw nog een publieksfinish in het centrum van Adelaide. Het team gunde coureur Mart Bruinja, die dinsdag met de 21Revolution hard crashte, de eer om de stad binnen te rijden. “Ons team is met champagne en bier de fontein ingedoken om het te vieren. We zijn zo blij dat we veilig de finish hebben bereikt. Iedereen is helemaal uitgelaten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.