de spanning is voelbaar bij tim ellenbroek

De zonne-auto van Solar Team Twente, de 21Revolution, is woensdag goedgekeurd tijdens de technische keuring voor de World Solar Challenge. Na 3,5 uur wachten kreeg het team, met de 23-jarige Raaltenaar Tim Ellenbroek, het verlossende woord: De 21Revolution is er technisch klaar voor om zondag te starten.

De 21Revolution heeft inmiddels al meer dan een derde van de totale route afgelegd in testkilometers, met daarbij de officiële technische goedkeurig is het team er klaar voor om zaterdag de kwalificatie te rijden om de startpositie van zondag vast te stellen. Tijdens de kwalificatie is Tim de belangrijkste schakel van het Solar Team Twente. Hij bestuurt dan namelijk de zonne-auto.

“De spanning is nu voelbaar”, zegt Tim vanuit Australië. “De druk wordt steeds groter, want over een paar dagen staat de kwalificatieronde al op het programma. En daarmee wordt toch onze startpositie bepaald”, aldus de Raaltenaar, die absoluut geniet van het spektakel. “Met achttien mensen werken we aan één doel en dat schept een band. Je leert jezelf en elkaar goed kennen. Het is gewoon één groot leerproject waar geen enkele stage tegenop kan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.