Home / archiefcentraal / de esmoreit 2 wint schoolvolleybaltoernooi

de esmoreit 2 wint schoolvolleybaltoernooi

De Esmoreit in Luttenberg beschikt over de beste volleyballers uit de regio. Het tweede team van de basisschool heeft donderdag in sporthal Tijenraan namelijk het Schoolvolleybaltoernooi 2009 gewonnen. In de finale waren de Luttenbergers net iets sterker dan de volleyballers van De Vogelaar uit Raalte Noord.

Van maar liefst 35 scholen in de gemeente Raalte waren er kinderen (uit de groepen 5 en 6) naar Tijenraan gekomen. Zij speelden hun volleybalwedstrijden volgens de spelregels van het CirculatieMiniVolleybal (CMV). Het startschot klonk om 9.00 uur en meteen werd er erg fanatiek gespeeld en ook vanaf de tribunes werden de volleyballers flink aangemoedigd. Na de spannende poulewedstrijden bleven er uiteindelijk acht teams over, die tegen elkaar moesten strijden voor een plek in de halve finales.

Heel wat zweetdruppels en aanmoedigingen van publiek en coaches later, kon de finale worden gespeeld. In die finale bleek Esmoreit 2 de sterkste ploeg en ging er met de hoofdprijs vandoor. De Vogelaar 1 werd tweede, De Vogelaar 2 pakte het brons en net buiten het podium viel St. Antonius 2 uit Mariënheem.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.