dag 4 proficiat aan de vierdaagse zelf

De Sallandse Wandelvierdaagse zit er weer op. Vrijdag gingen de wandelingen over Heeten. Dat was feest, net als vorig jaar. De plaatselijke winkeliers hadden er alles aan gedaan het de wandelaars naar de zit te maken. Sommige veertig kilometer lopers waren er zelfs een half uurtje eerder voor op pad gegaan.

En in Raalte was het dit jaar ook feest. Bloemen, sportdrank, een appeltje, muziek en een heel grote opblaasfinish zoals je ze in de Tour de France ook ziet. Wandelaars kwamen niet binnen door een grote erehaag van publiek, net als de Nijmeegse Vierdaagse. Maar ja, “we moesten maar eens op houden deze vierdaagse te vergelijken met Nijmegen”, zei Chris de Bont maandag op de dag van inschrijven al. “Wij zijn een heel ander evenement.”

Een heel ander evenement, maar ook een evenement dat in zijn tweede editie al weer grote sprongen voorwaarts maakte. De aandacht voor het evenement was groter. Bed and Breakfast tips werden goed nageleefd. Parkeren was gratis. De start- en finishtent was gezellig knus in het centrum neergezet. De verschillende passageplekken waren duidelijk op de komst van de wandelaars voorbereid. En bovenal: De routes zijn tot ieders tevredenheid aangepast. Meer zandpad, meer natuur. Naast alle wandelaars, mag de Vierdaagse zichzelf ook wel huldigen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.