dag 3 voor ponchos en klimmersbenen

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren (kanaal of toch liever uren lang struinen door het bos), maar op basis van de 40 kilometer gaat Dag 3 van de Sallandse Wandelvierdaagse 2009 zeker de boeken in als de mooiste dag. Wie vorig jaar in de enquête heeft aangegeven meer onverhard te willen, werd op de wenken bediend. Met de Sallandse Heuvelrug en de bosrijke omgeving van Hellendoorn en Luttenberg werd aan dit verzoek ruimschoots voldaan.

De dag begon voor alle deelnemers enigszins somber. Waar het de voorgaande dagen droog was en zelfs regelmatig de zon te zien was, was het vandaag regenachtig (tot 10.00 uur) en bewolkt. De regenponcho’s konden direct bij de start al worden aangetrokken en dat was geen overbodige luxe. Het was ook wel weer een mooi gezicht, al die verschillende kleuren poncho’s. Sommigen waren afkomstig uit de voorraad van Salland Wonen, één van de sponsors van de Sallandse Wandelvierdaagse; anderen gaven de voorkeur aan hun eigen exemplaar.

De deelnemers aan de 20 en 30 kilometer kregen vandaag vooral de omgeving van Mariënheem en Luttenberg voorgeschoteld, terwijl de 40 kilometer mocht genieten van de omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Gelukkig was het toen droog, zodat iedereen bij Haarle en Nijverdal optimaal kon genieten van de herfstpracht. Wel moest er af en toe serieus worden geklommen en gedaald, dus dat zorgde voor zoete herinneringen bij de oud-deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse.

In Luttenberg kwam het totale deelnemersveld weer bij elkaar en dat was voor de lokale ondernemersvereniging aanleiding om uit te pakken met allerlei leuke activiteiten en een welkomstspandoek. Na Wijhe, Heino was dus ook Luttenberg bereid om uit te pakken en over Heeten (vrijdag) heeft eigenlijk niemand twijfels. Ook Raalte heeft aangekondigd om tijdens de laatste dag groots uit te pakken met een ontvangst op de Grote Markt. De Sallandse Wandelvierdaagse wordt tussen 16.00 en 19.00 uur afgesloten met een gezellig feest in de tent aan de Munstersestraat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.