dag 2 stramme spieren maar loper gaat uit

Anders gezegd: Het lichaam moet op gang komen. Dat is het geval bij de Vierdaagse van Nijmegen, maar bij de Sallandse Wandelvierdaagse is het niet anders.

Het scheelt natuurlijk wel als je weet dat de weersvoorspellingen gunstig zijn. Bij de start was het al een aantal graden warmer dan dinsdag, maar de lopers van woensdag (opnieuw ruim 1.000) werden een groot deel van de dag getrakteerd op zonneschijn. Het zorgde voor een goede stemming bij de wandelaars, die de ‘Dag van Heino’ voorgeschoteld kregen. De deelnemers aan de korte afstand bleven in de omgeving, maar de wandelaars van de dertig en de veertig kilometer kregen de kans om de fraaie en bosrijke omgeving tussen Heino en Dalfsen te bewonderen. Daar was dus zeker sprake van een mooie afwisseling tussen asfalt en bospaden.

In het centrum van Heino kwam alles weer bij elkaar en daar was het tijd voor een feestje. De lokale winkeliersvereniging had zich ingespannen om er ter hoogte van Oortwijn Heino iets moois van te maken. De wandelaars werden welkom geheten door ceremoniemeester Bernard Blom, werden over de rode loper richting Oorwijn geleid en kregen een appeltje voor de dorst uitgereikt. Ook burgemeester Zoon was in Heino van de partij en deed spontaan zijn jas uit om mee te zingen met de Pompedoers. Veel positieve reclame voor de Heinose ondernemers, want de wandelaars reageerden bijzonder enthousiast. Het maakte de laatste toch wel zware kilometers richting Raalte toch wel iets aangenamer.

Ook vandaag was er voor de kinderen uit Raalte weer de gelegenheid om deel te nemen aan de Maaike4Kids – IK Lekker Fit!? Vierdaagse. Een eigen wandeltocht over 7,5 kilometer. Mede vanwege een atletiekdag was er wat minder deelname, maar met een eerste dag met honderd deelnemers in het achterhoofd blijkt wel dat dit specifieke onderdeel ook in de komende jaren alle potentie heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.