dag 1 van vierdaagse staat als een huis

De complimenten waren niet van de lucht na afloop van de eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse. Of het nu ging om nieuwkomers of lopers die vorig jaar ook aan de start hebben gestaan: iedereen was vol lof over de routes van zowel de 20, 30 als 40 kilometer. “Deze dag staat als een huis. Daar hoeven we weinig tot niets meer aan te doen”, was dan ook de conclusie van de organisatie.

Het was bibberen bij de start. De lopers van de veertig kilometer mochten om 8.00 uur van start en ondanks de warme woorden van voorzitter Chris de Bont en burgemeester Piet Zoon moest er flink worden gestapt om het warm te krijgen. Al had niet iedereen daar last van. Waar de ene wandelaar zich wapende met t-shirt, koltrui, sweater met capuchon en winddichte jas meldde een ander zich in korte broek en poloshirt. Je mag drie keer raden wie het eerst over was…

De organisatie en de wandelaars hadden over geluk niet te klagen, want de weergoden verleenden alle medewerking aan de eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse 2009. Hoewel er soms moest worden opgebokst tegen een straffe wind (met name op de dijk tussen Herxen en Wijhe), bleef het de gehele dag droog en de zon liet zich geregeld zien.

Eén van de hoogtepunten van de eerste dag was het bezoek aan Summercamp Heino, waar koffie werd geschonken ten bate van een goed doel in Ghana. Met name de wandelaars van de twintig kilometer lieten zich de koffie bijzonder goed smaken. Ook de meeste andere horeca langs de routes lieten tevreden geluiden horen. Hoogtepunten qua natuur en landschap waren vooral de prachtige vergezichten bij Broek, achter Lierderholthuis en het schouwspel aan de IJssel tussen Herxen en Wijhe. De routes eindigden allen met een wat saaier stuk over de Pleegsterdijk en Broeklanderdijk, maar dat is nauwelijks te voorkomen. Twee deelneemsters uit Brabant hadden nog wel een oplossing: “Het is een hartstikke mooie dag, maar doe de route volgend jaar precies andersom. Dan heb je het lange stuk in het begin en dat is een stuk prettiger.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.