d66 afval wordt gedumpt in buitengebied

D66 Raalte vreest een grote toename van zwerfvuil in het buitengebied. Dat zegt de nieuwe partij in een reactie op de aanstaande tariefverhoging voor de grijze container in de gemeente Raalte. Het laten legen van de grijze container (240 liter) kost in 2010 geen 6,89 euro, maar 9,21 euro.

“Nu al wordt er op rustige plekken in het buitengebied afval gedumpt. Vanaf 2010 wil de gemeente de prijs voor het ophalen van restafval met 33 procent verhogen. Het laten ontdoen van je afval wordt daardoor duurder. Bovendien heeft de gemeente bij het apart inzamelen van plastic de burger toegezegd dat deze dit niet zou merken in haar portemonnee, het lijkt erop dat deze inzameling verkapt wordt verrekend in het restafval tarief”, aldus D66.

Volgens D66 Raalte leidt een dergelijk beleid alleen maar tot meer zwerfafval, of ‘grijs’ afval gemengd met gft of plastic. D66 wil dat elk huishouden in Raalte een bepaalde hoeveelheid bij het afvalbrengpunt gratis kan storten. “Tevens moet er voor het plastic afval een container komen. Afval kan zo beter gescheiden worden bewaard en er wordt minder vuil gedumpt in het buitengebied.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.