crosscountry bathmen weer gezellig festijn

Fraaie paardensport, de natuur in herfsttinten en prima weer. Deze ingrediënten bleken zondag in staat om een grote schare publiek naar het Bathmense eventing evenement te trekken. In en om het Traasterbos was het een drukte van belang.

Het Bathmense eventing evenement is een tweedaagse activiteit van Landelijke Rijvereniging (LR) Bathmen en ponyclub De Molenruiters. Dorien Lares (27) uit Bathmen nam dit jaar het stokje over van Wim Denneboom als bouwer van de crosscountry door het Traasterbos en over de omliggende velden. Dorien bouwde met hulp van vele vrijwilligers een faire en veilige cross die de deelnemers veel afwisseling bood. Als nieuwbakken crossbouwer mocht Dorien na afloop van het Bathmense eventing evenement dan ook de nodige complimenten in ontvangst nemen.

Een extra traktatie voor het publiek was het optreden van Marieke van Velzen uit Lelystad. Zij reed zondagmiddag de crosscountry met haar paard Otto zonder zadel en zonder hoofdstel. “Het ging super”, aldus een enthousiaste Marieke na afloop van de cross. “Het was eigenlijk de bedoeling dat ik alleen de laagste hindernissen zou springen, maar omdat het zo lekker ging, heb ik ook wat hogere L-hindernissen in de crossroute gepakt. Otto stopte slechts één keer voor een hindernis. En toen ik die opnieuw aanreed, sprong hij ook daar soepeltjes overheen”, aldus Marieke.

Aan het eventing evenement namen diverse leden van de twee organiserende verenigingen deel. En met prima resultaten. Zaterdag won Elles Ludden met pony Pino een derde prijs in de klasse L. Een derde prijs was er ook voor Molenruiter Liza Franz met haar pony Shadow (klasse B). Bij de paarden legde Michelle Brinkman met Lancon in de klasse B beslag op een tweede plek. Een vierde prijs in dezelfde klasse was er voor Tessa Korteweg met haar Tarzan.

Op zondagmiddag kwamen de LR-leden Renske Kroeze en Emmy Bijsterveld beide in actie in de klasse M, het hoogste niveau van het Bathmense eventing evenement. Renske reed met Violin een foutloze cross. Een paar fouten in het springparcours betekenden voor Renske dat ze net naast het eremetaal greep en genoegen moest nemen met een vierde prijs. Emmy Bijsterveld eindigde met Uriëlle op de zevende plek. Een stuurfoutje leidde tot een weigering in de cross, waardoor een plek op het erepodium in één klap uit beeld verdween.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.