Home / archiefcentraal / college staat feestjes op den alerdinck toe

college staat feestjes op den alerdinck toe

Het Raalter college vindt het geen probleem dat de Havezathe op landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem wordt gebruikt voor horeca-activiteiten en gaat daarom voorbij aan het verzoek van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM). Het bureau stelt dat er sprake is van overtreding van de Drank- en Horecawet, de Wet ruimtelijke ordening en de APV en heeft een verzoek tot handhaving ingediend.

Momenteel wordt de Havezathe onder andere gebruikt als trouwlocatie, voor recepties, bestuurlijke vergaderingen en jaarlijkse activiteiten zoals het Sallandse Aspergediner. En daarbij worden ook horeca-activiteiten ontplooid, al is dat volgens het huidige bestemmingsplan niet toegestaan. Maar volgens het Raalter college is er door de relatief lage frequentie van de genoemde activiteiten geen sprake van een ruimtelijk onaanvaardbare situatie. Daarnaast worden de inkomsten, die voortvloeien uit de activiteiten, geïnvesteerd in de historische buitenplaats Den Alerdinck.

Burgemeester en wethouders stellen nu voor om de horeca-activiteiten op landgoed Den Alerdinck tijdelijk te gedogen. Met de nadruk op tijdelijk, want volgens het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied (2010) is legalisering van de feestjes en partijen mogelijk.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.