bijzondere lezing over de bijzondere man dali

Willem Kwakernaak, bekend docent kunstgeschiedenis, geeft in het Holstohus naast zijn lezing over Claude Monet, ook een lezing over de wondere wereld van Salvador Dali op donderdag 26 november. Waardoor werd de excentrieke kunstenaar gedreven bij het maken van zijn surrealistische visioenen? Een bijzondere lezing over een bijzondere man.

Wie Dali kent, kent hem waarschijnlijk van zijn surrealistische schilderijen. Maar hij was een veelzijdig kunstenaar, schilder, ontwerper, cineast en zelfs schrijver van briljante teksten. Dali, in 1904 in Figueres geboren, ontwikkelde zijn eigen stijl in een tijd waarin verschillende stijlen en kunstbewegingen zich juist begonnen te vermengen. Het lukte hem door vernieuwingen de wereld te schokken en de mensen te laten luisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.