Home / archiefcentraal / bijzondere lezing over de bijzondere man dali

bijzondere lezing over de bijzondere man dali

Willem Kwakernaak, bekend docent kunstgeschiedenis, geeft in het Holstohus naast zijn lezing over Claude Monet, ook een lezing over de wondere wereld van Salvador Dali op donderdag 26 november. Waardoor werd de excentrieke kunstenaar gedreven bij het maken van zijn surrealistische visioenen? Een bijzondere lezing over een bijzondere man.

Wie Dali kent, kent hem waarschijnlijk van zijn surrealistische schilderijen. Maar hij was een veelzijdig kunstenaar, schilder, ontwerper, cineast en zelfs schrijver van briljante teksten. Dali, in 1904 in Figueres geboren, ontwikkelde zijn eigen stijl in een tijd waarin verschillende stijlen en kunstbewegingen zich juist begonnen te vermengen. Het lukte hem door vernieuwingen de wereld te schokken en de mensen te laten luisteren.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.