bijna recordopbrengst oogstgave 2009

Sallandse Boer Robert Nijkamp was dinsdag blij verrast dat het oogstgaveproject ‘Vruchten voor Bangladesh’ ondanks de economische recessie 31.450 euro heeft opgebracht. Dat bedrag is slechts 150 euro minder dan de recordopbrengst in 2007. Als ambassadeur en promotor van het oogstgaveproject voor en tijdens Stöppelhaene mocht hij dinsdagavond symbolisch de cheque overhandigen aan dominee Carolien Zwerver, die deze namens de Raalter geestelijkheid in ontvangst nam.

De inzameling van de oogstgave is onlosmakelijk verbonden met het Sallandse oogstdankfeest Stöppelhaene. Elk jaar wordt een ander project gesteund op landbouwgebied, en dan liefst een project waar een Sallander bij betrokken is. Met de opbrengst wordt dit jaar een landbouwproject in Bangladesh ondersteund dat zich onder andere richt op het opzetten van zadenbanken, waardoor na een mislukte oogst er toch zaad is voor het volgende jaar, het planten van fruitbomen en het verstrekken van microkredieten. Vooral vrouwen plukken hier letterlijk en figuurlijk de vruchten van.

De grote opbrengst is mede te danken aan de inzet van de vele oogstgave-collectanten, die de zakjes huis aan huis hebben opgehaald. In de buurtdorpen gebeurde dat onder leiding van een buurtvoorzitter en in Raalte-dorp onder leiding van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR). Volgens de voorzitter van de WOR, Jan Grijpma, kon de opbrengst nog hoger zijn als er met name in Raalte-dorp meer collectanten zouden zijn. Vrijwilligers kunnen zich bij hem melden. De hele inzameling van de oogstgave werd dit jaar voor het laatst gecoördineerd door Bartus Jonkman, die na de overhandiging werd bedankt voor zijn grote inzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.