bibliotheken geven gratis boek in de leesweek

De Sallandse bibliotheken geven binnenkort cadeautjes weg. Betalende leden krijgen het boek Oeroeg van Hella Haasse. Het is namelijk alweer de vierde keer dat de campagne ‘Nederland Leest’ wordt gehouden. Dat gratis weggeven is van vrijdag 23 oktober tot en met vrijdag 20 november en zolang de voorraad strekt.

Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. In 2008 las heel Nederland de roman Twee vrouwen van Harry Mulisch, in 2007 De gelukkige klas van Theo Thijssen. In 2006, het eerste jaar, stond Dubbelspel van Frank Martinus Arion centraal.

Oeroeg, het roman-debuut van Hella S. Haasse uit 1948, vormt het middelpunt van Nederland Leest 2009. Oeroeg is de eerste Indische roman van de grande dame van de Nederlandse literatuur en het begin van een omvangrijk oeuvre. Oeroeg is het boek over de vriendschap tussen een Indonesische en een Nederlandse jongen ten tijde van het complexe proces van dekolonisatie in de jaren ’40. Een klassieker uit de Nederlandstalige literatuur en vanwege de thematiek bij uitstek geschikt om met elkaar over in gesprek te gaan.

Programma in Raalte

Vrijdag 30 oktober, 20.00 uur, filmvertoning Oeroeg in bibliotheek Heeten, foto’s en informatie uit hedendaags Indonesie

Vrijdag 6 november, 20.00 uur, filmvertoning Oeroeg in bibliotheek Heino, foto’s en informatie uit hedendaags Indonesie

Dinsdag 10 november, 20.00 uur, lezing door Joke Verweerd in bibliotheek Heino

Vrijdag 13 november, 20.00 uur, lezing door Elsbeth Etty in het Kulturhus Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.