ambulancepersoneel oefent in simulator

Als je onverhoopt nog eens in een ambulance terecht komt, dan ben je in goede handen. De ziekenbroeders die je daar helpen zijn binnenkort nóg beter op hun taak berekend dan ze nu al zijn. Dat komt door een nieuwe simulator. Ambulancepersoneel leert met die simulator in een proefopstelling hoe je moet handelen.

De nieuwe simulator wordt in Nederland ingevoerd, maar eerst moet ie getest worden. Ambulancepersoneel in de regio IJsseland (Overijssel minus Twente) zei van ‘kom maar op’ en zo kon er woensdag voor het eerst volop geoefend worden. Levensecht als je in de ambulance zit, maar gewoon de laadbak van een vrachtwagen als je er van buiten tegen aan kijkt.

Woensdag bestond het oefenen uit een cardioprogramma. De pop in de ambulance had een hartstilstand gehad. Dan moet je er een defibrillator op los laten. Apparatuur in de pop geeft aan of het allemaal goed is gegaan. Maar in de simulator kun je ook nadoen dat een slachtoffer ernstige brandwonden heeft. Kwestie van een andere kop op de oefenpop zetten en de programmatuur andere dingen laten doen. Met behulp van toneelspelers kunnen broeders zelfs te maken krijgen met agressieve mensen die hen het werk verhinderen. Dat soort dingen worden altijd in zaaltjes geoefend. Maar nu dus in een ambulance die echt lijkt.

Het kost wel een paar cent, die simulator, een miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.