alfons slag wisseltrofee voor jan de mink

Jan de Mink heeft het tweede filmfestival van Zoom Out Heino gewonnen en zodoende de Alfons Slag Wisseltrofee in ontvangst mogen nemen. De videoclub had voor haar leden een wedstrijd uitgeschreven, waarbij de enige restrictie gold dat de film moest verhalen over een stad of dorp. De Heinose wethouder Roger de Groot, mevrouw Seine en Fenny Lenderink (RTV Raalte) namen zitting in de jury. Zij verkozen de film van De Mink als beste uit vijf inzendingen.

De ingeleverde films waren volgens de jury allemaal van zeer goede kwaliteit. Eén voor één werden ze getoond tijdens het Heinose filmfestival. Allereerst een film over Amersfoort, waarin een straatfestival centraal stond. Daarna ‘De Droom’ van Jan de Mink, over zijn geboorteplaats Wijhe. De derde film vertelde over Bronkhorst en Amsterdam, de kleinste en grootste gemeente van Nederland. In de vierde vertoning stond Madurodam centraal, terwijl de vijfde inzending, van Anneke de Jong en goed voor de tweede prijs, over Hattem ging.

In de winnende film van Jan de Mink weet hij met gesproken tekst vele weetjes over oud en nieuw Wijhe aan de man te brengen. De Nicolaaskerk fungeerde als de rode draad, maar ook de drumband Beatrix kwam bijvoorbeeld aan bod, net als oud schoolmeester Jan Veerman. De hele geschiedenis van Wijhe werd op die manier in een tien minuten durende film getoond, waarbij er een goede afwisseling was tussen gesproken woord, muziek en beeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.