adviesraad haakt in op schulden in crisistijd

Schulden worden snel gemaakt. In een consumptie maatschappij met vele verleidingen op tv, radio en in reclamefolders, word je zomaar de klos. Ook al weet men dat lenen geld kost, mensen lenen geld. En er worden schulden gemaakt. De Adviesraad Werk en Inkomen in de gemeente Raalte heeft er oog voor en belegde maandag daarom een speciale thema-avond in het Annahuis. De zaal zat vol belangstellendenmet onder andere de raadsleden Lidy Holtmaat (GB) en Harrie van Kampen (SP).

Hoofdsprekers waren Amarins de Boer, senior consulent bij de Gemeenschappelijke Krediet Bank (GKB), en Esther Mars, maatschappelijk werker bij Carinova. Maar er werd deze avond ook tijd vrijgemaakt voor Gerard uit de Weerd van Landstede die wat vertelde over de training ‘omgaan met geld’ die donderdag bij Landstede start en tien middagen duurt. Eveneens kon Theo Witte, coördinator project thuisadministratie, informatie geven over de mogelijkheden die dit project te bieden heeft. Benne Solinger leidde als voormalig lid van de Adviesraad Werk en Inkomen de geanimeerde avond, want er werden veel vragen uit de zaal gesteld.

De GKB in Assen, met het werkgebied ook in Raalte, heeft naast schuldhulpverlening ook zaken als preventie en budgetbeheer in het pakket. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt er op maat een regeling gemaakt, waarin vaste lasten en levensbenodigdheden op elkaar worden afgestemd. Gekeken wordt naar factoren die van invloed zijn op het vrij te laten bedrag waarvan iemand, of een gezin, moet kunnen leven. Veel verschillende aspecten kwamen maandagavond aan de orde.

Esther Mars gaf diverse tips over omgaan met geld. Ze riep op tot zelfbeheersing in een tijd waarin verleidingen om te kopen van alle kanten komen. Ook bij het maatschappelijk werk wordt er hulp geboden aan mensen met schulden. Er wordt aandacht besteed aan zowel materiële als immateriële zaken. Het contact met de GKB is goed, maar er komen toch nog wel eens fouten voor. Zij sloot af met een quiz, waaruit onder meer bleek dat werkloosheid de grootse veroorzaker is van al onze schulden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.