zonne auto tijdens lange reis beschadigd

Na twee weken onderweg te zijn geweest is de 21Revolution woensdag aangekomen in Darwin. Tijdens de reis van meer dan 18.000 kilometer over drie continenten werden land en water getrotseerd. Dat dit niet zomaar een reis was, bleek toen de transportbox open ging. Al snel werd duidelijk dat de cockpit van de auto gescheurd is door het transport.

Onder toeziend oog van het team is de transportbox vakkundig van de ‘road train’ afgetakeld en heeft de box een mooie plek gekregen in de werkplaats van de Charles Darwin University.

Twee weken lang was het team gescheiden van de auto. Het team was dan ook erg benieuwd hoe de auto uit de transportbox zou komen. In eerste instantie leek de reis perfect te zijn verlopen, maar bij nader inzien bleek dat de lange reis haar tol had geëist.

De cockpit van de zonne-auto, het gedeelte waar de coureur met zijn hoofd in zit, is gescheurd tijdens de reis. Behalve de racecockpit hebben ook de twee reserve-cockpits het niet overleefd. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. In de loop van de week zal duidelijk worden hoe het probleem opgelost gaat worden.

Op 25 oktober zal het Solar Team Twente, met Tim Ellenbroek uit Raalte en Annemiek Dul uit Zwolle, meedoen aan de World Solar Challenge. Een race dwars door Australië voor auto’s die rijden op uitsluitend zonne-energie. Het is de derde keer dat Solar Team Twente meedoet aan deze challenge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.