wijhe in de ban van wiejese diekdaegen

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 september worden in Wijhe weer de jaarlijkse Diekdaegen gehouden. Het programma zit ook dit jaar weer barstensvol activiteiten. Zo’n zestig vrijwilligers zullen weer hun uiterste best doen om de vier dagen durende Wiejese Diekdaegen vlekkeloos te laten verlopen.

Het feestweekend start donderdagmiddag om 16.30 uur met de Rabo ‘Dikke Banden Race’, een wielerronde voor leerlingen van de basisscholen in Wijhe. Aansluitend vindt de traditionele Rabo Wielerronde van Wijhe voor Amateurs-A plaats, waarin wielrenners uit het hele land zullen strijden om de eerste plaats. Om 20.00 uur volgt de officiële opening van de zestiende Wiejese Diekdaegen in de feesttent. Hierna start de ‘Wiejese Avond’ met gezellige muziek en een fotoquiz over Wijhe. De toegang is gratis en de consumptieprijzen zijn die avond gereduceerd.

Het programma gaat vrijdag om 10.00 uur verder met de Rabo Seniorenochtend in Het Weijtendaal, een programma speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van Het Weijtendaal. Om 14.30 uur is er dan de Rabo Seniorenmiddag, voor de overige senioren uit Wijhe. Toegangskaarten voor deze middag kun je gratis afhalen bij De Boer Schoenmode en bij Slagerij Bergevoet.

Om 16.00 uur begint in de Ontmoetingskerk aan de Tuurweide het Habel-Logt Kinderprogramma. Circus Etoile zal daarin optreden met Teddy Klarinetti en zijn Animal Dierenshow. Ook ‘Slinger ‘m d’r in’ maakt weer deel uit van het programma van de Diekdaegen. Dit spektakel, in de praktijk meestal een groot ‘waterballet’, start om 18.00 uur in Park Wijhezicht. Voor de jongere jeugd begint om 19.30 uur een ballonnenwedstrijd, om 20.30 uur gevolgd door de lampionoptocht. Een verlichte stoet maakt onder begeleiding van Showkorps Amicitia een rondje in het centrum van het dorp. De muziek in de feesttent op vrijdagavond wordt verzorgd door ‘De Kreidlers’. De tent is geopend vanaf 21.00 uur en de toegang is gratis.

Het zaterdagprogramma begint om 8.00 uur met de Diekmarkt. Deze markt wordt opgeluisterd met veel activiteiten voor jong en oud. Om 10.00 uur start vanaf het gemeentehuis de Kunstroute. Meer dan twintig plaatselijke kunstenaars laten hun werk zien en geven de deelnemers een blik in de totstandkoming van hun kunstwerken. Nieuw tijdens deze Diekdaegen is het Wii-Event. In de feesttent kunnen jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar met Wii-spelsystemen spelen om het Wijhes Kampioenschap. Aanvang is om 14.00 uur.

Voor de vijfde keer wordt tijdens de Wiejese Diekdaegen het Keltisch Festival Wijhe georganiseerd. Dit zal vanaf 10.00 uur plaatsvinden in Park Wijhezicht. De entree is gratis. Het zaterdagprogramma wordt afgesloten met een optreden van de groep ‘Landslip’ in de feesttent. De entree bedraagt 7 euro. De tent is geopend vanaf 21.00 uur.

De Kunstroute is op zondag vanaf 10.00 uur weer te volgen met de start vanaf het gemeentehuis. Tegelijkertijd zullen meer dan 350 deelnemers zich klaarmaken voor de ‘Kreidler IJsselvallei Toertocht’ en de ‘Solex Toertocht’. Om circa 14.30 uur zijn de deelnemers van de toertochten weer terug in Wijhe en zullen ze hun voertuigen aan het publiek tonen in de Langstraat, Torenstraat en bij de feesttent. In de feesttent begint om 10.00 uur een oecumenische kerkdienst. Aansluitend verzorgen de Roalter Jong’s vanaf 11.15 uur een koffieconcert. De middag staat in het teken van ‘Kiek Wieje’s’.

De Wiejese Diekdaegen worden zondagavond afgesloten met een optreden van de band ‘7 op de schaal van Richter’ in de feesttent. Aanvang is om 19.00 uur en de toegang is gratis. Vanaf vrijdag 4 september staat de Wijhese kermis weer op het Marktplein. Voor meer informatie over het programma kun je een kijkje nemen op staging2.diekdaegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.