wie t hardst roept krijgt zijn geld het eerst

Juist in deze tijden, is het voor bedrijven zeer belangrijk om op tijd hun geld binnen te krijgen van de debiteuren. Pieter Veuger, algemeen directeur van VD&P Juristen en woonachtig in Raalte, heeft enkele tips. “Zit er kort op, zorg dat je afnemers rekeningen niet onnodig lang laten openstaan en zorg dat je klant weet dat je nog geld van hem krijgt. Hoe je het ook wendt of keert, diegene die het hardst roept, krijgt zijn geld het eerst!”

VD&P Juristen uit Genemuiden levert verschillende diensten: Het bureau voorziet in debiteurenbeheer, incasso, begeleiding bij de inname van leaseobjecten en juridisch advies. Maar juist in deze tijd, vormt het incassobeheer de hoofdmoot van het werk. Het voordeel van VD&P Juristen is dat het bureau ook diverse juristen in dienst heeft. Daarom kan het bureau ook net even iets ingewikkelder zaken aan dan een gemiddeld incassobureau. “Juist nu moet je er kort op zitten”, vertelt Veuger. “Want voordat je het weet, is een klant failliet en kun je fluiten naar je geld. Incassobureaus kunnen uitkomst bieden. Het inschakelen daarvan is een signaal naar je klant dat het je ernst is.”

Als VD&P Juristen wordt ingeschakeld, stuurt het bureau eerst een sommatie. Als daaraan geen gehoor wordt gegeven, volgt een tweede sommatie. Mocht de debiteur daarna nog in gebreke blijven, volgt telefonisch contact. Als dat ook niet het gewenste resultaat heeft, stuurt VD&P Juristen een medewerker naar het bedrijf, die een gesprek probeert te bewerkstelligen tussen de debiteur en de klant. “Het voordeel van een medewerker die op bezoek gaat, is dat het heel confronterend werkt, maar dat je ook een beeld kunt vormen van de debiteur in kwestie.”

Mocht dat alles nog niet tot betaling leiden, dan stelt VD&P Juristen een dagvaarding op en laat deze door de deurwaarder bij de debiteur bezorgen. Vervolgens kan een juridische procedure in werking worden gesteld. “Veel mensen verwarren deurwaarders met incassomedewerkers. Het verschil zit ‘em in de bevoegdheid. Alleen deurwaarders mogen een juridische procedure in werking brengen. Dat gebeurt in opdracht van een jurist of een advocaat. We werken door heel het land. We schakelen dan ook overal deurwaarders in die aan onze eisen van snelheid en kwaliteit voldoen.”

Veuger weet dat er altijd nog een beetje een schimmig sfeertje rondom de incassowereld hangt. “Maar dat is vaak onterecht. Wij zijn niet van het zwarte bestelbusje en de boksbeugels. Integendeel. We werken voor diverse bedrijven: Van garages tot tandartspraktijken en van grote leasemaatschappijen tot noem maar op. Ons uitgangspunt is dat de zakelijke relatie tussen de debiteur en de crediteur niet verstoord mag worden. Dat lukt ons vaak heel goed.”

“Sterker nog: We hebben klanten overgehouden aan bedrijven waar we eerst naar toe zijn geweest om namens een ander geld te vorderen. Die waren van mening dat we het op een hele nette, zakelijke manier hadden gedaan en wilden ons ook inschakelen voor hun nalatige debiteuren. Weet je wat het is: Eén slechte debiteur kan een kettingreactie veroorzaken, waarvan meerdere bedrijven last ondervinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.