voorverkoop hoftheater goed verlopen

De losse verkoop via staging2.hoftheater.nl en de VVV/ANWB in Raalte is inmiddels gestart. De voorverkoop is goed verlopen. Het aantal aanvragen is met ruim twintig procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent echter niet dat er geen kaarten meer verkrijgbaar zijn, want zeventien van de 66 voorstellingen zijn uitverkocht. Op de website is te vinden welke voorstellingen uitverkocht zijn en welke niet. Voor het openingsweekend op 25, 26 en 27 september zijn voor Dolf Jansen en Helmert Woudenberg in elk geval nog kaarten verkrijgbaar.

Het is nu mogelijk om via de VVV/ANWB in Raalte of direct via staging2.hoftheater.nl kaarten te kopen. Via de website kun je bestellen en direct betalen met Ideal of een eenmalige machtiging. Onder ‘theaterprogramma’ staat het hele programma van 2009-2010 onder elkaar. Bij elke voorstelling staat of er kaarten verkrijgbaar zijn of niet. Of er staat: ‘Bel VVV 0572-352406’. Dat betekent dat er nog maar enkele kaarten verkrijgbaar zijn en/of alleen tweederangskaarten en/of alleen plaatsen niet naast elkaar.

Het openingsweekend van het Hoftheaterseizoen is op 25, 26 en 27 september. Om het seizoen feestelijk te openen doet het Hoftheater wat extra’s rondom de voorstellingen tijdens dit weekend. Alle bezoekers krijgen een gratis welkomstdrankje en een theatercadeautje. Na afloop van de voorstelling kunnen bezoekers genieten van live muziek en wat lekkers voor bij de borrel in de opgeknapte foyer. De kaartjes worden direct bij de ingang al gecontroleerd, zodat de bezoekers op hun gemak kunnen genieten van het drankje vooraf, voordat ze naar hun gereserveerde stoelen in de zaal worden verwezen.

Op vrijdag 25 september is de première van ‘Hej’t of Kriej’t’ van cabarettrio Höllenboer. Deze voorstelling (net als die op 24 en 25 februari 2010 in het Hoftheater) is uitverkocht. Maar in andere theaters in de regio (zoals Ommen, Olst en Goor) zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.

Zaterdag 26 september komt de snelste cabaretier van Nederland naar het Hoftheater: Dolf Jansen. Deze excentrieke duizendpoot – hij is onder meer radio- en televisiemaker, cabaretier en schrijver – komt met een persoonlijke voorstelling, genaamd ‘Altijd Verder’. Deze titel is vernoemd naar het boek dat hij naar eigen zeggen schreef over: “Hardlopen, zweten, sex, kilometers wind tegen, zon op je bolletje, tranen in je ogen, startschoten en finishlijnen, pasta tot je ploft, sportdrank tot je spuugt, pijn en genot. Over het leven dus eigenlijk.”

Zondagmiddag 27 september vertelt topacteur Helmert Woudenberg het aangrijpende onderduikverhaal van Hatty Waterman, die zijn hele familie verloor in de Tweede Wereldoorlog, maar zelf steeds gespaard bleef. En waarom? Hij breekt er nog steeds dagelijks, want hij leeft nog, zijn hoofd over. Woudenberg ontmoette Hatty en verdiepte zich in het hele verhaal. Hij vertelde hierover bij Pauw & Witteman, waarvan een filmpje te bekijken is op de Hoftheatersite. Woudenberg is een acteur die met heel weinig, heel veel kan vertellen. Woudenberg kan vertellen als geen ander en je meenemen in zijn verhaal. Voor liefhebbers van (solo)toneel, prachtig acteerwerk, indringende en aangrijpende verhalen, gebracht door een gepassioneerde rasverteller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.