volle rubrieken op herfst indoor luttenberg

Ponyclub Heuvelruiters organiseert in het laatste weekend van september (25 tot en met 27 september) de achttiende editie van de Herfst Indoor Luttenberg in manege De Luttenberg aan de Looweg. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor dit inmiddels bekende indoorspringconcours voor ponyruiters.

Met deelnemers uit alle windstreken van het land, wordt op vrijdagmiddag 16.30 uur ‘afgetrapt’ voor een haast non-stop programma dat zal duren tot zondagavond. De vrijdag is gereserveerd voor de beginners, die een klassiek parcours rijden en een progressief parcours. Zaterdagmorgen om 7.30 uur gaat de klasse Licht van start. Die deelnemers rijden na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen.

Om ongeveer 16.00 uur ’s middags komen de Zwaar en Zeer Zwaar ruiters voor hun eerste parcours in actie. ’s Avonds om 18.30 uur rijden de Midden combinaties eerst hun klassieke parcours, gevolgd door een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd. De zondag is ingepland als finaledag, maar eerst bijten ’s morgens om 8.00 uur de ‘zware jongens’ het spits af en rijden hun tweede parcours. Vervolgens worden de finales van respectievelijk de klassen M, Z/ZZ, L en B verreden.

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan alle eerste twee geplaatsten van elke finalerubriek (dus in totaal achttien combinaties) zullen deelnemen. Deze staat gepland om 17.00 uur. Dit wordt de spectaculaire afsluiting van HIL2009. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony, maar ook het uithoudingsvermogen van de berijder zal danig op de proef worden gesteld. De deelnemers zijn geadviseerd om hiervoor alvast in trainingskamp te gaan!

Voor de meeste combinaties is de Herfst Indoor Luttenberg weer de start van het nieuwe indoorseizoen. Met een kwantitatief, maar zeker ook een kwalitatief deelnemersveld, wordt er op gerekend dat er goede springsport wordt geleverd. Als parcoursontwerper is Jos Brinkman uit Albergen weer aangetrokken. De toegang is alle dagen gratis en verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.