tracekeus n35 uit 1995 is nog steeds geldig

Raalte hoeft helemaal geen nieuw besluit te nemen over de loop van de N35. Het besluit van 1995 – vierbaans, rechtdoor, in een tunnelbak – geldt nog steeds. Dat stelt de stichting ‘N35 Raalte Rechtdoor’ in een open brief aan de gemeente. Burgemeester en wethouders zeiden steeds dat dat besluit geen rechtsgeldigheid meer heeft, omdat het ouder is dan tien jaar.

‘N35 Raalte Rechtdoor’ heeft onderzocht of die uitspraak van het gemeentebestuur eigenlijk wel klopt. In een uitgebreide brief onderbouwen ze van niet. Dat komt omdat de wet onderweg een aantal malen aangepast is. In die aanpassingen zijn specifiek opmerkingen opgenomen over al genomen besluiten vóór de wetswijziging. Zo staat bij een aanpassing in 2000 dat het tracébesluit vervalt als binnen dertien jaar niet met het werk is begonnen.

Ter hoogte van Raalte is dat ook niet het geval. Maar bij Wierden-Almelo is het werk al klaar en in Nijverdal zijn ze al begonnen. Binnen dertien jaar is met het werk ten aanzien van het tracébesluit dus begonnen. En dus geldt de genomen tracékeus nog steeds. Volgens ‘N35 Raalte Rechtdoor’ gaat het nog verder: Het besluit zou zelfs onderliggende bestemmingsplannen uitsluiten, die zijn bij wet feitelijk geschikt voor aanleg.

‘N35 Raalte Rechtdoor’ trekt daarom de conclusie dat er helemaal niet meer vergaderd hoeft te worden: De N35 moet volgens de wet rechtdoor, vierbaans in een tunnelbak worden aangelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.