tienduizenden bezoekers hellendoorn rally

Zaterdagavond om half acht reed een blije Erik Wevers over het finishpodium van de 28ste Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Met zijn vierde zege in de belangrijkste rally van Nederland kwam Wevers op gelijke hoogte met de Duitser Dieter Depping, die het evenement eveneens viermaal op zijn naam schreef.

Wevers passeerde streekgenoot Erwin Doctor die driemaal zegevierde. Het was niet een geheel probleemloze rally voor Wevers. Vrijdagavond was Pieter Tsjoen nog sneller, maar de Belg moest zijn Ford Focus WRC op zaterdagochtend met een elektronisch defect aan de kant parkeren. Wevers nam de kop over en stond die, ondanks kleine mechanische problemen aan zijn Ford Focus WRC, niet meer af.

Tienduizenden toeschouwers zagen op de laatste klassementsproef Mark van Eldik, de laatste overgebleven concurrent van Wevers, zijn tweede plek nog verspelen. De Mitsubishi-rijder spinde waarna de motor afsloeg. Van Eldik verloor ruim een halve minuut en de tweede plaats, die dankbaar werd overgenomen door Dennis Kuipers. De Twent, die een jaar eerder ook al tweede werd, bestuurde een Subaru.

Achter Bernard ten Brinke (Ford) en Gert Huzink (Skoda) leek Jasper van den Heuvel met zijn Mitsubishi naar plaats zes en de winst in de standaardklasse te rijden. Drie proeven voor het einde beschadigde Van den Heuvel echter zijn auto onherstelbaar in een uitgesleten geul op een onverhard stuk weg. Piet van Hoof (Mitsubishi) profiteerde en promoveerde zichzelf daarmee tot de belangrijkste titelkandidaat in het Nederlands rallykampioenschap.

De standaardklasse werd gewonnen door Peter Bijvelds (Mitsubishi), in de categorie voor tweewielaangedreven auto’s was Jan de Winkel met zijn Renault de snelste. Kijk voor meer info op de site van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.