teller tegen als staat al op 5000 euro

Trap ALS de wereld uit. Deze sponsoractie in Raalte heeft zaterdag ruim 5.000 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Gerard Groote Schaarsberg kan van een groot succes spreken.

Dat bedrag overtrof zijn stoutste verwachtingen. De actie werd door de oud-docent van De Horizon opgezet nadat vorig jaar zijn college Marco Melenhorst aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) overleed. Met deze en andere acties wil Groote Schaarsberg aandacht en onderzoek voor ALS bewerkstelligen.

Zo’n 200 mensen fietsten zaterdag mee. Ze werden door burgemeester Piet Zoon weggeschoten. Eén van de deelnemers was oud-marktmeester Gerard Lochtenberg. Hij werkt bij de buitendienst van de gemeente Raalte. Burgemeester Piet Zoon loste daarom het startschot. Onder de deelnemers ook de ouders van de overleden Marco Melenhorst. Zij fietsten samen met hun kleindochter mee.

Groote Schaarsberg wil de 5.000 euro trouwens nog verdubbeld zien. Er volgt daarom nog een fancy fair en hij loopt de marathon van New York nog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.