start cursus glas in lood voor beginners

Gerard Klein Koerkamp uit Heeten begint maandag 5 oktober weer met een cursus ‘Glas in lood’ voor beginners. De deelnemers maken zelf aan de hand van een tekening een glas-in-loodraam. De cursus bestaat uit zes lessen.

Glas in lood is een algemene benaming voor al het gekleurde, blanke, en beschilderde glas in loodlijsten voor rechthoekige en ook kunstzinnige uitvoeringen. De techniek is ontstaan in de middeleeuwen. Gerard vond het altijd al mooi om met glas in lood bezig te zijn. Na verschillende cursussen, is hij nu vier jaar bezig om deze hobby aan andere geïnteresseerden over te brengen.

Elke cursusgroep bestaat uit drie personen, zodat iedere cursist verzekerd is van voldoende individuele aandacht. Hij maakt zijn leerlingen wegwijs in de basistechnieken om een glas-in-loodraam te maken. Daarbij komen onder andere aan de orde: Het snijden en bewerken van glas, het solderen van loodlijsten en het kitten van een raam. Na zes lessen kun je een prachtig werkstuk mee naar huis nemen.

De lessen worden telkens gehouden op de maandag van 9.30 tot 12.00 uur en/of van 19.00 tot 21.30 uur. Voor meer informatie kun je bellen naar 0572-382006.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.